gravatar.jpg

Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures as mom of Elliot and Amelia. Hope you have a nice stay!

Deze 10 leuke apps voor kids werken zonder internet én zijn gratis: ideaal voor onderweg!

Deze 10 leuke apps voor kids werken zonder internet én zijn gratis: ideaal voor onderweg!

Ik trok last-minute met de kindjes naar Spanje en wilde vooral rust. Ik gooide mijn pedagogische bezwaren dus overboord en we namen per persoon een schermpje mee. Als appvirgin zaten we op de heenvlucht vol frustraties want de meeste apps bleken toch internet nodig te hebben, andere overspoelden de kids met reclame en weer andere bleken amper inhoud te hebben want waren zgn. “gratis” maar vereisten allerlei “in-appaankopen”. Voor de tegenvlucht bereidde ik me dus beter voor. Ik kan niet de enige zijn die hier zo groen in is dacht ik zo, en vandaar deel ik mijn bevindingen graag!

Onze kindjes zijn 9, 7 en bijna 5; ik probeerde dus voor al deze leeftijden wat te vinden. De eerste revelatie was dat je in de Google Playstore kan zoeken op “kinderen” en in de IOs store op “gemaakt voor kinderen”, bij deze apps staat dan telkens bij of ze internet vereisen, in-appaankopen hebben of reclame vertonen. Het blijft echter allemaal wat vaag want eens je de app opent, kom je soms toch nog voor verrassingen staan. De beste apps voor kinderen zijn vast degene waarvoor je betaalt, maar daar heb ik voorlopig echt geen zin in. En dus zette ik mijn zoektocht naar gratis maar degelijke apps verder.

Wil je graag meer weten over welke schermpjes, hoofdtelefoons en hoesjes we voor onze kids hebben, dan vind je dat terug bij mijn Bolfavorieten.

Onze kindjes hebben zelf een Samsung Tab A9+ en wij speelden deze spelletjes dus op Android. Ik ga ervan uit dat hun tegenhangers in de Appstore hetzelfde zijn. Here we go:

Subway Surfers

Dit is een klassiek runnerspel, waarbij je als Jack door de metro surft.

Android IOs

Piano Kids music songs

Deze app is vooral leuk voor jonge kindjes en laat ze toe op allerlei instrumenten muziek te maken.

Deze is enkel verkrijgbaar in de Google Play Store voor Android toestellen: Piano Kids Music Songs.

Block Blast

Dit spel brings back Tetris memories! Grote hit hier bij zowel de 4-, 7- als 9-jarige!

Android IOs

Barbie Color Creations

Hier kan je eindeloos kleuren, schilderen, opvullen en graffitispuiten.

Android IOs

Gabby’s Poppenhuis

Bij dit rustige spelletje ontdekt je kindje verschillende activiteiten in het poppenhuis. Dit was leuk voor onze 4-jarige.

Android IOs

Nijntje

Hier kan je je verwachten aan de gewoonlijke Nijntjesvibe: helder, educatief en rustig.

Android IOs

Woordzoeker

Dit spel heeft verschillende levels en is ook heel leuk voor prille lezers. Grote hit hier!

Android IOs

Masha en de beer Pizzeria App

Deze app heeft jammer genoeg veel in-appaankopen en ik vond hem dus tegenslagen maar,… hij is toch een vermelding waard want Phoebe heeft hier echt uren dezelfde twee pizza’s op zitten maken.

Android IOs

Netflix

Dit is een klassieker natuurlijk: afleveringen en/of films downloaden op Netflix. Minpunt: dit kan slechts op een beperkt aantal apparaten.

Spotify

Een andere klassieker: Luisterverhalen downloaden op Spotify. Dit zijn enkele van onze favorieten: Broodje Aap, Nachtwacht, Kaatje, Ridder Muis, Bella de Koe, Wetenschapje

Storytel

Voor deze app ben ik naast jarenlang fan ook ambassadeur. Er staat massa’s boeken op, zowel in luisterboekversie als e-boek. Dit maakt dat je een hele bibliotheek mee op reis hebt. Het is pas recent dat ik uitvond dat je ook op deze app offline boeken kan opslaan. Ze hebben een gigantische kindercollectie dus dat is echt de moeite waard. Probeer de app ineens 1 maand gratis of lees er hier meer over.

Waarom ik verliefd ben op King Louie: stijlvolle retro meets hedendaagse duurzaamheid

Waarom ik verliefd ben op King Louie: stijlvolle retro meets hedendaagse duurzaamheid