gravatar.jpg

Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures as mom of Elliot and Amelia. Hope you have a nice stay!

Meer dan 20 euro korting bij Factor Meals!

Meer dan 20 euro korting bij Factor Meals!

Hello Fresh lanceert kleine broertje Factor nu ook in België: kraakverse, originele maaltijden die kant en klaar aan huis geleverd worden. Dit levert ons heerlijk ontspannen avonden op en ik mag jou ook zo’n rustige avondshiften cadeau doen door je een grote korting te geven: je hebt al vanaf 5,99 euro een maaltijd!

Hoe werkt het?

Via deze link kom je op de site van Factor. Daar maak je een account aan en geef je je voorkeur in: flexitarisch, keto, vegetarisch of pescotarisch. Vervolgens kies je hoeveel maaltijden je graag ontvangt. De kleinste box is er een van vier. Wij bestelden deze voor ons gezin van vijf en hadden nog een beetje over. (De kindjes aten natuurlijk niet zoals een volwassene.)

Je kan van één gerecht vier maaltijden bestellen of je kan voor ieder wat anders uitkiezen. Wanneer je je inlogt, kiest Factor zelf willekeurig vier gerechten om je box mee te vullen, maar je kan dit later wijzigen. Wij gingen voor vier verschillende vegetarische gerechten en zette ze in schalen op tafel. Zo konden we lekker foodsharen en van elke dish proeven.

Er zijn voorlopig twee bezorgmomenten waaruit je kan kiezen: zondag of maandag. Een tijdslot kies je zelf. Idealiter ben je thuis zodat de maaltijden meteen de koelkast in kunnen. Je kan ze immers verschillende dagen bewaren en dus later opeten. Ze worden bezorgd in plastic pakjes. Je trekt het hoekje open en zet ze in de magnetron. Klaar. Is. Kees.

Je abonnement beheren kan je ook via de Factor app. Pas je graag mijn korting toe via de app, dan kan dat met code FACTORMOMMO.

Wat voor soort maaltijden kan je kiezen?

Elke week kan je kiezen uit twaalf verschillende gerechten die ook telkens wijzigen. Ik vind het vooral leuk om gerechten terug te vinden die starten vanuit groentjes. Je kan er trouwens van op aan dat alle maaltijden evenwichtig en voedzaam zijn, ze worden immers samengesteld door diëtisten.

De chefs van Factor bereiden elke week nieuwe maaltijden die passen bij uiteenlopende smaken en voorkeuren; vegetarisch, flexitarisch, pescotarisch en keto. Mixen is altijd mogelijk. Daarbij laten ze zich inspireren door verschillende keukens en (inter)nationale smaken, zodat het menu altijd verrassend blijft.

Als je op de foto klikt van een maaltijd, krijg je een ingrediëntenlijst en alle voedingsinformatie. Zo kun je altijd eten wat bij jouw voorkeur en smaak past.

Net als bij Hello Fresh zijn de receptjes soms misschien wat hooggegrepen voor kindjes. Maar dankzij de verschillende gerechten waaruit je kan kiezen, kan je dus lekker een eenpansgerecht voor jezelf nemen en een ander gerechtje bestellen voor je kleuter, dat wat laagdrempeliger is.

Hoe pak ik die korting?

Via deze link krijg je een eerste box van vier maaltijden voor 31,96 euro in plaats van 51,95 euro… 20 euro korting dus! Ga je voor een box van zes maaltijden dan heb je die al voor 39,54 euro in plaats van 65,93 euro, dat is dus 26,39 euro korting! Je korting wordt via de link automatisch verrekend. Werk je liever via de app dan voeg je de code FACTORMOMMO toe.

Ik heb een duwtje nodig :)

Een avondje Factor bouwt rust in

Ik weet niet hoe het er bij jullie aan toe gaat ‘s avonds maar bij ons kan het behoorlijk hectisch zijn. Ik geef les en ben dus vroeg thuis met de kindjes, een luxe, maar tegelijk noem ik het al grappend weleens m’n zwaarste shift. Onze twee oudste kindjes hebben elke dag huiswerk te maken en ons zoontje heeft het daar behoorlijk moeilijk mee. Dat vergt dus veel one-on-one hulp, motivatie en een waaier aan mild ouderschapstechnieken. (en soms ook meditatieoefeningen voor de mama:)) Ondertussen vindt Phoebe het heerlijk om na school nog wat te spelen. Het is opvallend dat ze vooral na een schooldag naar sensorisch speelgoed grijpt: zand, rijst, vingerverf,… heel leuk, maar minder handig als de potten op het vuur staan, er een beginnend lezertje zit te hakken en te plakken en er een 8-jarige in een huiswerkcrisis zit.

Op zo’n avonden is het echt wel heerlijk om gewoon een gerecht te kunnen opwarmen vooral als dat er eentje is dat toch nog gezond is. Het is geen vettige take-out maar echt wat ik zelf zou gemaakt hebben.

Het is goedkoper dan bij Mc Donalds afhalen

Ongelofelijk maar waar: met 5,99 euro voor een maaltijd is Factor massa’s goedkoper dan een hamburgermenu bij Mc Donalds. Zo kost een Big Mac menu 9,75 euro, … en je moet nog zelf in de auto stappen om het te gaan halen.

Je kan rekening houden met dieetvoorkeuren

Wij eten thuis vegetarisch maar daarbovenop is Amelia ook lactoseintolerant. Als we zelf koken is dat niet zo’n probleem, maar als ik een snelle hap wil voor op een drukke avond is dat zo goed als onmogelijk: pizza, voorbereide puree, ovenschotels, …. er zit overal kaas, melk of room in. Bij factor kan ik de ingrediëntenlijst checken en ons gezin dus toch een snelle hap voorschotelen! Ideaal op avonden met hobby’s, sociale- of werkverplichtingen of gewoon als je het eens even wil laten hangen.

Deze code is heel oktober 2023 geldig!

Bespaar tot 90 euro op Hello Fresh! (Deze actie is afgelopen.)

Bespaar tot 90 euro op Hello Fresh! (Deze actie is afgelopen.)

Duurzaam genieten met Wondr aan -15%

Duurzaam genieten met Wondr aan -15%