gravatar.jpg

Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures as mom of Elliot and Amelia. Hope you have a nice stay!

Een weekend op de boerderij

Een weekend op de boerderij

Wij gingen heerlijk onthaasten op de boerderij. Vind je graag uit of dit ook iets voor jou is? Ontdek het hier.

Onze aankomst

Wij trokken in deze prachtige nazomer met ons gezinnetje naar Boer en Bed Hoeve Brugge. Het was de eerste keer dat we op boerderijweekend gingen en we wisten niet goed wat te verwachten, maar al meteen bij aankomst werden we helemaal op ons gemak gesteld door Boerin Els. Ze leidde ons rond op de pittoreske boerderij, maakte de kindjes warm voor de leuke activiteiten die ons te wachten stonden en wees alle leuke plekjes aan om te spelen met andere kindjes. 

Het tenthuisje

Met onze persoonlijke kruiwagen brachten we onze spullen naar ons tenthuisje. Onze tent was idyllisch gelegen over de paardjes in de wei. Het was voor ons de perfecte combinatie van avontuur en comfort: het huisje is comfortabel ruim en heeft een keukeneiland met kraan, een toilet, een buitendouche en de bedjes zijn ingebouwd in een prachtige houten constructie met luikjes die Little House in the Prairievibes geeft.

Elektriciteit is er niet maar een vernuftige, ruime koelbox met koelelementen zorgt ervoor dat je wel voedsel en drank koel kan bewaren. Verwarmen en koken doe je met de stoof binnen, bij mooi weer zoals wij hadden, kan je barbecueën buiten en eten op het terras. Verlichting is er niet, en doe je met kaarsjes en een olielamp. Dat vonden de kindjes en wij echt bijzonder magisch.

Om volledig te ontkoppelen van het drukke dagelijkse leven, is er ook geen wifi. Wil je toch eens je GSM opladen, dan kan dat altijd in het gemeenschappelijke deel van de boerderij. Daar vind je trouwens ook een kleinschalig “winkeltje” met koffie, drank, ijsjes en enkele lokale melkproducten. 

Activiteiten op de boerderij

Er werden verschillende activiteiten aangeboden, zo gingen we de eerste ochtend met Boer Sam de dieren eten geven en leerden we vanalles bij over de boerderij. We mochten zelfs een blind, verstoten kalfje melk geven uit de fles. De kindjes haalden hun hartjes op tijdens deze wandeling. Als afsluiter mochten de kindjes die wilden op de pony rijden in de piste. Amelia blonk van trots. Hierna werd de pizzaoven aangestoken en werden we onder de treurwilg ontvangen door immerenthousiaste Boerin Els om onze eigen pizza te maken. Het hele gezin mocht een schort met vrolijk boerderijmotief uitkiezen en we kregen elks een bodem om te prepareren. Nadien kozen we onze toppings uit. Boer Sam schoof onze maaksels in de oven en we smikkelden onze pizza’s lekker op aan de vijver.

De rest van de middag waren we onze kinderen kwijt. Ze hadden nl. al meteen vriendjes gemaakt en gingen op ontdekking op het domein of gingen ravotten in het hooi in de speelschuur. Bart en ik installeerden ons met een boek in het zonnetje. Even simpeler leven. Die avond barbecueden we aan onze tent. Tot de avond viel, speelden de kindjes rond de tent met andere kinderen. Naar een schermpje werd niet een keer gevraagd. Het verraste ons hoe het donker worden buiten, en geen elektriciteit hebben onze natuurlijke klok activeerde of zo: we werden nl. allemaal moe. We staken ritueel de kaarsen en olielamp aan, poetsten onze tanden en trokken onze pyjama’s aan. We kropen na een verhaaltje bij kaarslicht allemaal tegelijk in bed. De kindjes later dan anders en wij vroeger. We genoten allemaal van die nabijheid.

Ochtenden

Zondagochtend waren we als eerste gasten wakker en gingen we in onze onesies en laarzen (het hoge gras was nog nat van de dauw) de diertjes groeten. De boerderijpoes kneep haar oogjes nog eigenzinnig dicht terwijl ze haar schouders optrok, de konijntjes lagen nog lekker in het hooi tegen elkaar aan en het varken lag languit te ronken. Toen kwam de bakker aan met de ontbijtmand die we hadden besteld. Die was heerlijk maar wij vonden het achteraf bekeken misschien wel wat prijzig. Maar goed, aan te raden dus als je even lekker dolce-far-nientestyle wil genieten. Aan onze tent genoten we van de huisgemaakte chocomelk, croissants, donuts en pistolets met beleg. 

Meer activiteiten

Deze tweede dag gingen we met Boer Sam op tocht met de tractor en de huifkar. Voor mama en papa was dit vooral een luid uitje zo achter de motor hangen, maar de kindjes vonden het heel leuk. Boer Sam nodigde daarna de kindjes uit voor een privéritje op de tractor en gaf uitleg over de machine. De rest van de middag speelden de kindjes met hun vriendjes op het domein. Dan waren ze in de speelschuur, dan bij de konijntjes en dan waren ze ontsnapte geitjes aan het terug hoeden naar hun wei.

Wat neem je mee?

Dit weekend was echt een aanrader. De mensen van Boer en Bed waren enorm hartelijk alsook Boer Sam en Boerin Els op de locatie in Brugge. Wat ik extrafijn vond, is dat je goed voorbereid wordt op je vertrek dankzij een duidelijke omschrijving die je ontvangt van wat er allemaal in het huisje is, en suggesties van wat je kan meenemen. Zo kregen we de raad van volgers om lucifers en aanmaakblokjes mee te nemen maar die waren er dus gewoon. Je kan trouwens ook heel makkelijk de organisatie even opbellen om zulke dingen te vragen. Ze helpen je graag. Een product tegen de muggen hadden we flink mee maar een zalfje tegen jeukende muggenbeten niet. Dat was niet erg, in de gemeenschappelijke ruimte konden we even een zalfje gebruiken.

Review

We genoten met volle teugen van dit weekend. Ik moet wel eerlijkheidshalve zeggen dat ik de eerste nacht niet goed sliep. We zijn zelf gewend aan in een heel stille omgeving te slapen en hoewel de boerderij overdag gehuld was in tsjirpgeluiden van de vogeltjes en vrolijk gezoem van de bijtjes, hoorde ik ‘snachts - toen alle bedrijvigheid stilviel - de trein nogal goed. Je slaapt natuurlijk in een soort tent, die laat geluid door. Ben je een lichte slaper, dan lossen oordopjes dit eenvoudig op.

Als we een tip mogen geven: wij verbleven het hele weekend op het domein en dat was echt heel tof maar op zaterdagnamiddag was de boerderij open voor publiek en werden er bijvoorbeeld ook feestjes georganiseerd. Het was dus iets minder rustig en ik stond er in mijn kampeerkledij, haar in m’n tanden tussen opgeklede mamaatjes die er waren voor familiefeesten. De volgende keer trekken we de kinderen dus toch van de boerderij en hun vriendjes weg om enkele uren de omgeving te gaan ontdekken. We kregen trouwens heel toffe tips van Boerin Els maar gingen er niet op in omdat de kindjes het zo naar hun zin hadden. De volgende keer proberen we dus wel iets meer los te komen van het erf en genieten we zaterdagmiddag van een uitstapje in de buurt. 

Charmant vonden wij de gemeenschappelijke ruimte. Via het honesty shop principe kan je daar lekker handig alles zelf nemen tijdens je verblijf, noteer je het in een schriftje en reken je aan het einde van je verblijf af. Kleine reminder voor onszelf is om toch wat meer treats zelf mee te nemen want met drie kindjes was onze rekening toch wel opgelopen aan het einde van het weekend.

Voor ons was dit dus een superfijne ontdekking en de kinderen zijn ons volgende bezoek al aan het uitstippelen. Een boerderijweekend als dit is ook echt heel tof voor een grote waaier aan leeftijden en het verbaast ons dus niet dat we verschillende gezinnen tegenkwamen die op groot familieweekend samen waren.

Voel je je geïnspireerd en leg je graag een weekendje vast? Dan kan ik je een bon schenken van 25 euro voor in de Honesty Shop van een Boer en Bed boerderij. Een kleine traktatie bij aankomst zeg maar. Even laten weten dat je via mijn account bij Boer en Bed terecht kwam.

Duurzaam genieten met Wondr aan -15%

Duurzaam genieten met Wondr aan -15%

Storytel 30 dagen GRATIS

Storytel 30 dagen GRATIS