gravatar.jpg

Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures as mom of Elliot and Amelia. Hope you have a nice stay!

Helpt witte ruis tegen slechte slapertjes?

Helpt witte ruis tegen slechte slapertjes?

Phoebe valt in slaap maar is er weer klokslag 45 min latere en is dan klaarwakker en niet meer in slaap te krijgen! Witte ruis to the rescue? Wij probeerden de Zazu Suzy uit en vertellen je graag over onze ervaringen!

Derde keer, goede keer?

Deze derde keer hebben we de jackpot gewonnen, dachten we toen onze kleine Phoebe de eerste maanden zo’n geruste slaper was. Tuurlijk, ze werd nog wakker voor voedingen maar ze liet al heuse trekken tussen en was gemakkelijk weg te leggen. Na Elliot (die niet weg te leggen was en amper sliep) en Amelia (die lactoseintolerant bleek te zijn) was dat nieuw voor ons. Tot de vier maanden slaapregressie roet in het eten gooide: plots was onze routine weg en wilde Phoebe niet meer in bed. Niet erg, dat passeert, wisten we als ervaren ouders, maar twee maanden later was er niets gepasseerd: ook de dutjes gingen nu overboord en het werd enkel erger.

FOMO- baby

Phoebe wilde niet slapen. Ze sliep niet in de auto, niet in de kinderwagen, niet in de draagdoek, zelfs de borst was geen go-to. De enige plek waar ze in slaap viel, was in haar eigen bedje, in kleine brokjes en in horten en stoten, terwijl ik ernaast zat. Als we ze lieten doen, sliep ze buiten een klein hazenslaapje overdag, niet tot 12u ‘s nachts. Tegen dan was ze zo overprikkeld dat ze de nacht ook heel onrustig was. Ze wil gewoon overal bij zijn en niets missen. We noemen ze al grappend wel eens een Fomo-baby, omdat ze “fear of missing out” heeft.

Het niet doorslapen deerde me nog niet zo maar het én geen avond hebben én geen nacht, begon te wegen. Het was tijd om nieuwe dingen uit te proberen en zo kwam ik op witte ruis uit. Nu we een witte ruistoestelletje in huis hebben, begrijp ik niet waarom we het niet eerder probeerden maar voor een of andere reden had het me altijd wat afgeschrikt.

Hallo Suzy

IMG_3518.jpeg

Op acht maanden verwelkomden we dus een nieuw gezinslid: Zazu Suzy. Het was even zoeken naar wat voor een witte ruistoestelletje het beste bij ons zou passen. Het Nederlandse merk Zazu heeft een ruime selectie aan verschillende uitvoeringen. Ik koos bewust voor eentje dat niet opviel en dus niet een knuffeltje was. Ik verdenk Phoebe ervan snel overprikkeld te raken dus hoe onopvallender het toestelletje hoe beter. Bovendien heeft ze al een knuffel. Zo kwam ik op Suzy, een klein draagbaar machientje met een klittenband lits aan.

Het muziekdoosje Suzy speelt zes verschillende rustgevende geluiden zoals nabootsing van de baarmoeder, sssssht, witte ruis, hartslag- en natuurgeluiden. Het is compact en heel eenvoudig te bedienen. Het geluid stopt automatisch na 20 minuten, maar Suzy heeft een geluidssensor zodat wanneer je kindje onrustig is het laatst gespeelde geluid opnieuw geactiveerd wordt. Het muziekdoosje is ideaal van formaat, heeft een bevestigingsriempje en werkt op batterijen; het is dus handig voor op verplaatsing.

Meer informatie over de producten van Zazu vind je hier.

Suzy moet mee op vakantie

Hoewel het met Phoebe’s uitzonderlijk moeilijke slaapparcours, misschien niet meteen het wondermiddel was waarop we gehoopt hadden, kunnen we ook niet meer zonder. Morgen vertrekken we naar zee en ik zou overhuis rijden om het te gaan halen, als we het zouden vergeten zijn! Het helpt ons namelijk heel erg om de sfeer te zetten en om Phoebe te kunnen wegleggen. Ik zet het samen met haar op en geef haar dan in de donkere kamer de borst. De hartgeluiden op de achtergrond maskeren haar krakende parketvloer en ik kan ze na het eten geven in bed leggen zonder dat ze daar van wakker wordt. Dat is natuurlijk al een grote verademing! (Je had me tai-chi gewijs moeten zien buitensluipen ervoor!) Het aaneenbreien van kleinere slaapcycli lukt ook vaker met Suzy. Soms hoor ik beneden op de babymonitor dat Suzy aanspringt en verwacht ik me aan Phoebe’s huiltje, maar dan valt ze weer in slaap. Jammer genoeg, blijft Phoebe wel volharden in het regelmatige wakker worden.

IMG_3501.jpeg

Witte ruis is een must-try

Ik ben er vast van overtuigd dat voor een kindje met minder diepgewortelde slaapproblemen, Suzy een grote hulp kan zijn! Bij ons is het een onderdeel van de slaaproutine geworden. Phoebe legt bij de harttonen meteen de link met gaan slapen. En dat is niet niets want ervoor viel Phoebe niet alleen niet in slaap ze was de hele avond onrustig en dankzij Zazu Suzy is de rust teruggekeerd. Daar zijn wij al heel blij mee! Je kan witte ruis trouwens vanaf de geboorte inzetten. Baby’tjes zijn zulke geluiden gewend van in de baarmoeder. Je hebt misschien al wel gemerkt dat je baby het geluid van een stofzuiger fijn vindt, of bij het horen van de haardroger rustig wordt, wel hier bouwt Zazu op verder.

Win een Zazu Suzy

Klik hier om deel te nemen aan de giveaway op instagram!

Meer over slapen?

Meer over slapen, of niet slapen, vind je onder de tab “mombie life” en in mijn hoogtepunten op instagram. You’ve got this!

“Dat ik nooit meer zwanger zal zijn, maakt me zo verdrietig”

“Dat ik nooit meer zwanger zal zijn, maakt me zo verdrietig”

Exit Toys giveaway

Exit Toys giveaway